In de basis mindfulness training leer je de waan van de dag los te laten en bewuster aanwezig te zijn in het moment. Voor meer rust en energie in je werk en het dagelijks leven.

Herken je het volgende?
– ben je lusteloos en komt er weinig uit je handen?
– lig je ’s nachts vaak wakker en pieker je dan veel?
– heb je last van een vol hoofd en malende gedachten?
– wil je vaker nee leren zeggen en meer opkomen voor jezelf?
– ben je snel geïrriteerd en kortaf naar je omgeving?
– kun je je moeilijk concentreren?

Je bent niet de enige. Het lijkt wel of de tijdgeest vraagt om sneller, beter en steeds meer. Waarin echte aandacht – voor jezelf, voor anderen, de omgeving om je heen – steeds minder lijkt te worden. Terwijl dat nu net hetgeen is wat je veerkracht geeft. Waardoor je het werk beter aan kan, je beter bestand bent wanneer het je even tegen zit en je meer balans en plezier in het leven krijgt.

In de basis mindfulness training leer je beter om te gaan met stress en spanningen en ontwikkel je meer veerkracht. Je leert even te stoppen met wat je aan het doen bent zodat je bewust keuzes kunt maken. De training behelst een periode van 8 weken met elke week een les van 2,5 uur. De training vindt plaats in ’s Graveland in mijn praktijkruimte op landgoed Gooilust. Ik werk met kleine groepen (max. 6 personen) om een persoonlijke aanpak te garanderen.

Wat gaan we doen
De training volgt de structuur van de officiële MBSR training waarin de volgende thema’s aanbod komen: automatische piloot, obstakels, grenzen, stress, gedachten, zelfzorg en gebruiken wat je geleerd hebt.

In de training wordt gewerkt met aandachts- en concentratie oefeningen, eenvoudige yoga oefeningen en zit- en loopmeditatie. Ook komt er theorie aanbod en is er ruimte voor het bespreken van ervaringen. Door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken, wordt opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

  • tijdens de training is het belangrijk dat je ook thuis oefent (ongeveer 30-45 min. per dag)
  • in de training gaat het om de oefenervaring, niet jouw levensverhaal
  • met een voorgesprek bekijken we of de training bij je past
  • je ontvangt een werkboek met theorie en opdrachten

Wil je je aanmelden voor deze training of heb je vragen? Gebruik de gele button bovenaan deze pagina.

Ga naar Agenda voor startdatum, tijden en kosten.

Individuele mindfulness training
Het is ook mogelijk een individuele mindfulness training te volgen, waarbij we het tempo en tijdstip kunnen aanpassen naar jouw situatie. Klik hier voor meer informatie.

Voor bedrijven
Heb je interesse in een persoonlijke kennismaking om nog een beter beeld te krijgen wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Ik maak graag een afspraak om langs te komen of om kennis te maken op mijn prachtige locatie op landgoed Gooilust in ’s Graveland. Klik hier en stuur me een mail.

Aanmelden training/workshop