Had een kreeft een dokter dan zou hij nooit groeien.

De natuur biedt ons veel waardevolle lessen die je als manager kunt gebruiken. Wijze verhalen die je als metafoor kunt inzetten in een vergadering of team meeting. Bijvoorbeeld als je in een verandertraject zit en iedereen loopt te klagen hoe lastig veranderen is. Daarvoor is deze les. Vertelt door rabbijn Abraham Twerski.

Hij legt uit hoe kreeften groeien. Kreeften zijn kleine zachte beestjes in een harde schaal. Als een kreeft groeit, gaat die omhulling na een tijdje ongemakkelijk aanvoelen, als een te strak pantser. De kreeft raakt in de stress. Hij trekt zich terug onder een steen, werpt zijn pantser af en vormt een nieuwe, grotere schaal. Totdat die nieuwe schaal ook begint te knellen, de kreeft weer stress begint te voelen en hij weer even een tijdje moet schuilen onder een steen om zich te bevrijden. “Als kreeften dokters hadden”, zegt de rabbijn, “zouden ze nooit groeien. Want dan gaat zo’n kreeft naar een arts, die geeft hem een pilletje en voelt zich weer kiplekker. Wat we ons moeten realiseren is dat tijden van stress signalen voor ons zijn om te groeien.”

Weer terug naar ons. Onze oude gewoonten en routines zijn, sinds het corona virus, in de war geschopt. We zullen op zoek moeten naar nieuwe regels, gewoonten, werkwijzen. Groei en verandering optima forma. Een unieke en onzekere situatie. We weten niet hoe de toekomst eruit komt te zien. Er is ongemak, twijfel, stress. Er zijn vraagtekens bij hoe we het voorheen deden. Of je het wilt of niet je evalueert je oude leven. Dat hoort allemaal bij een veranderproces.

Gaandeweg besef je wat je wilt behouden uit je oude leven en voel je welke dingen je echt anders wilt. Als je het anders wilt, is dit het moment om stappen te ondernemen. Je wilt weer groeien. Doe je pantser af, durf je kwetsbaar op te stellen, ontdek stapje voor stapje wat je nu echt belangrijk vindt in je leven. Dat is beter dan onder je pantser blijven liggen, toch?