Schrijf je voor je werk of zomaar omdat je graag schrijft? Heb je plannen om een blog of verhalen te schrijven? Droom je al lang om een boek te schrijven?

Je hebt geen inspiratie om te schrijven of geen tijd. Je denkt dat het niet goed is wat je schrijft. Je hebt zoveel ideeën maar je weet niet waar je moet beginnen. Je hebt goede voornemens maar stelt het steeds uit.

Kortom, er zijn genoeg redenen om niet aan schrijven te beginnen. Terwijl je dit wel graag zou willen! Je bent niet de enige en menig schrijver kent het zogenaamde writer’s block.

Een ‘writersblock’ is helemaal niet erg. Wanneer je leegte ervaart, maak je de weg vrij om weer te creëren.

Wat gaan we doen
In de workshop Mindful Schrijven ga je met aandacht schrijven. Je laat je pen in beweging komen zonder vooropgezet doel, zonder deadlines, zonder verwachtingen, nieuwsgierig naar wat zich wil laten zien. We laten onze zintuigen, gedachten, gevoelens spreken. Zonder oordeel laten we de woorden komen. Komt er niets dan is dat ook oké.

Voorafgaand aan de schrijfoefeningen doen we meditatie oefeningen. De meditatie oefeningen helpen je waarnemen zonder oordeel en met open en vriendelijk aandacht aanwezig te zijn bij wat er is.

De intuïtieve, creatieve schrijfoefeningen helpen je contact maken met de belevingswereld. Vanuit mildheid met jezelf ga je al schrijvend ontdekken wat er in je leeft, waar je aandacht naar uit gaat, wat je opmerkt. Hierdoor leer je jezelf kennen op een verrassende en vaak inspirerende manier. En misschien zie je dingen vanuit een andere invalshoek dan je gewend bent.

Deze workshop geef ik samen met Grace Bernardus, schrijf- en vertelcoach. Wij begeleiden je met meditatie- en schrijfoefeningen je creatieve bron weer aan te boren. Het is het schrijfproces wat telt, niet het resultaat. Je gaat geïnspireerd naar huis, inclusief oefentips voor meditatie en tips om in je schrijfflow te blijven.

Voor wie
Ervaring met schrijven of mindfulness is geen vereiste om aan de workshop deel te nemen. Als je ervaring hebt met mindfulness meditatie kan de workshop voor verdieping zorgen. Als je schrijft of als je affiniteit met schrijven hebt, kan je uitgedaagd worden om op een andere manier woorden te geven aan ervaringen.

Ga naar Agenda voor data, tijden en kosten.

We werken graag met kleine groepen (maximaal 6 deelnemers). Wees zeker van een plekje en meld je vandaag nog aan!

Aanmelden training/workshop