Een training in aandacht die je helpt opgewassen te zijn tegen de continue uitdagingen op de werkvloer.  

Steeds meer organisaties beseffen dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode om stress te verminderen en welbevinden van medewerkers te vergroten.

Met de training Mindfulness Business Edition leer je met aandacht te kijken naar jezelf en de omgeving waarin je werkt. Door een stapje terug te doen, even stil te staan, kun je van een afstandje bekijken wat er echt nodig is. Je krijgt meer grip op de situatie en kan beter kiezen hoe je wilt handelen. Je leert grenzen van jezelf en de ander te respecteren omdat je vaardigheden leert om deze grenzen helder waar te nemen. Omdat je minder snel oordeelt, groeit het wederzijds respect en begrip voor elkaar. Hierdoor voelen mensen zich meer op het gemak, waardoor er open en vrije communicatie plaats kan vinden.

Wat kun je van mij verwachten 

De training  Mindfulness Business Edition doorloopt een vast aantal thema’s zoals een frisse blik op routine, kijken naar je reacties, grenzen verkennen, veerkracht ontwikkelen, bewust reageren, mindset veranderen, aandachtig communiceren, stevigheid ontwikkelen, mindfulness inbouwen in je werk.

Het is een ervaringsgerichte training waarbij je soms uit je comfortzone wordt gehaald of weerstand kunt ervaren. Door open te staan voor dat proces, maak je ruimte voor verandering. Ik zal je tijdens dit proces ondersteunen.

De training bestaat uit:

 • mindfulness meditaties, die het brein en de aandacht versterken en helpen automatische denk- en gedragspatronen herkennen en doorbreken
 • bewustwordingsoefeningen en theorie over stress, energie, grenzen en gezond omgaan met stress en emoties
 • oefeningen om gezond te leren omgaan met stress en zelfzorg te verbeteren
 • reflectie

Wat levert de training Mindfulness Business Edition je op?

Mindfulness leer je door een stapsgewijs proces te doorlopen dat je uitnodigt om te experimenteren en nieuwe dingen te gaan doen. Je gaat nieuwe mogelijkheden vinden om uit de automatische piloot te stappen en bewust te reageren op de uitdagingen in je werk. Deelnemers geven aan na de training de volgende positieve veranderingen bij zichzelf waarnemen:

 • er is meer tijd om te reflecteren
 • is rustiger en heeft meer overzicht
 • laat zich minder meeslepen door emoties en gedachtestromen
 • kan beter luisteren naar zichzelf en anderen
 • signaleert sneller fysiek en mentaal wat er aan de hand is
 • voelt zich vitaler en zelfbewuster
 • kan meer gefocust werken
 • kan privé-werkbalans meer in evenwicht houden

Hoe ziet de training er praktisch uit?

 • groep van 6-8 deelnemers
 • 8 sessies van 1,5 uur
 • ervaringsgerichte training – je leert door te doen
 • werkboek met thuisopdrachten en theorie
 • de sessies worden in mijn praktijk gehouden. Wanneer je geïnteresseerd bent in de mogelijkheid om deze training online te volgen, neem dan contact met me op.

5 redenen om Mindfulness Business Edition in te zetten voor jouw organisatie:

 1. bij stressreductie en beter leren omgaan met stress
 2. bij duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie
 3. bij organisatie veranderingen: ontwikkelen van veerkracht en aanpassingsvermogen
 4. bij management development: verbeteren van leiderschap en reflectievermogen op een fundamentele manier
 5. bij verbeteren van de communicatie en samenwerking: echt luisteren en open staan voor elkaar verbetert onderlinge samenwerking

Heb je interesse in een persoonlijke kennismaking om nog een beter beeld te krijgen wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Ik maak graag een afspraak om langs te komen of om kennis te maken op mijn prachtige locatie op landgoed Gooilust in ‘s Graveland.

Mindfulness + Coaching voor de ambitieuze professional
Het is ook mogelijk een individueel traject Coaching Plus te volgen. Een unieke combinatie van mindfulness training en coaching speciaal voor professionals die aan hun persoonlijke effectiviteit willen werken en het beste uit zichzelf willen halen. Meer informatie

Alle trainingen worden verzorgd in lijn met de geldende RIVM richtlijnen. Om 1,5 meter afstand te garanderen geldt op dit moment een maximum van 4 deelnemers per groep. Liever meedoen via Zoom? Dat kan. Bel of mail als je hier vragen over hebt. 

Aanmelden training/workshop/kennismaking